שימוש בוורדפרס מולטי סייט לצמצום עלויות אחזקה בקבוצת אתרים

לאחרונה התקנתי וורדפרס מולטיסייט במטרה לצמצם את נטל האחזקה בקבוצת בת כמה עשרות אתרים, המולטיסייט משמש כמקרה מבחן שיתועד ויעודכן בחודשים הקרובים כאן.

, כ 20 מהאתרים קיימים, ברמות הזנחה שונות מבחינת עדכון גרסאות וורדפרס ותוספים, וכמה עשרות אתרים חדשים

המכנה המשותף לאתרים בקבוצה הזו הוא פשטות יחסית

חלק ניכר מהתוספים בוורדפרס לא תומכים במולטיסייט, כך שמלכתחילה תנאי כניסה של אתר לרשת הוא בסיס תוספים צר

Yoast WordPress SEO – תוסף הקידום המוביל כיום תומך במולטיסייט ומאפשר להגדיר בלוג ברשת כב"מ מבחינת קונפיגורציה לאתרים חדשים, נאה

המערכת כרגע ללא תוסף אנליטיקס, העלתי לרשת אוסף תבניות ריספונסיביות של Woothemes, התבניות מאפשרות הזנת קוד אנליטיקס ע"י המשתמש. אם כי תוסף יתן שליטה יותר טובה (אשמח לשמוע המלצות)

התבניות של וו-טימס מאפשרות הצגה נוחה של מודעות באיזורי ווידגטים אבל הוספתי גם תוסף מנהל מודעות, התוסף נקרא quick adsense, מיועד במקור למודעות אדסנס ומיישם את החוקים שלהם (מבחינת מספר הופעות של מודעות אדסנס בדף), אבל בפועל יציג בשמחה כול מודעה, בנר, קישור וכו'

התוסף מאפשר להציג מודעות בראש/אמצע/סוף כל פוסט/דף הגדרת פוסטים ללא פרסום או פרסום מיוחד.

הפניית דומיינים למולטיסייט מתבצעת באמצעות ה –  CPANEL של חשבון האחסון, פשוט מגדיר parked domain שמצביע לתיקיה הראשית, ובה יושב המולטיסייט.

רכשנו גם את התוסף ad sharing המאפשר בין השאר שליטה מרכזית במודעות בכל האתרים, המודעות המוזנות בהגדרות הרשת לתוסף, מופיעות בתחילת ובסוף כל פוסט או דף בכל האתרים (מקור התוסף נועד לאפשר הלוקת עמלות בין בעל הרשת לבעל הבלוג, כאן רצינו את הניהול המרכזי של שטחי הפרסום)

 

WordPress MU Domain Mapping

מנתב את הדומיין החונה לבלוג (לאתר הספציפי) לפי שיוך שמבצע מנהל המערכת

גיבוי מתבצע ברמת סיפאנל (גיבוי כל חשבון האחסון), אם כי התוסף wp-db-backup עובד בסדר במולטיסייט ומאפשר גיבוי ברמת בלוג

 

 

 

Share